Uporabnik
Geslo
Prijava

Dobrodošli v Pikto!

Smo B2B trgovina za prodajo fotografske opreme.

Iskanje

NIKON objektiv AF-S DX 18-105/3.5-5.6G ED VR

Kompakten, cenovno dostopen in zmogljiv objektiv z zoomom Njegova vrhunska optika je bila narejena za digitalne fotoaparate Nikon SLR formata DX, 5,8-kratni zoom pa omogoča vsestransko uporabo v najrazličnejših situacijah fotografiranja. Opremljen je z drugo generacijo Nikonovega sistema za stabilizacijo slike (VR) in ekskluzivnim pogonom SWM (Silent Wave Motor), zaradi česar je izredno zmogljiv pri slabi svetlobi. Odlikuje se po mirni sliki v senzorju in iskalu ter po hitrem in tihem samodejnem ostrenju. 

 Zmogljiv objektiv formata DX s 5,8-kratnim zoomom in goriščno razdaljo 18–105 mm (pri 35-milimetrskemu formatu in Nikon formatu FX enakovredno: 27–157,5 mm). Obseg zooma od širokokotnega do zooma teleobjektiva – idealen za fotografiranje portretov, notranjih prostorov, arhitekture in pokrajin. Sistem stabilizatorja slike za zmanjšanje tresljajev omogoča bolj prilagodljivo fotografiranje s fotoaparatom v roki in do 3,5-krat daljši čas zaklopa. Tihi pogon Silent Wave Motor za hitro in izjemno tiho samodejno ostrenje. Elementi iz ED-stekla (izjemno nizka disperzija) in elementi asferične leče zagotavljajo visoko ločljivost in kontrast, obenem pa zmanjšajo sferično aberacijo, astigmatizem ter druge oblike popačenja. Struktura zunanje površine se ujema z ohišji Nikonovih fotoaparatov SLR.

Redna cena:299,00 €

Goriščna razdalja     

18–105 mm

Največja zaslonka

f/3,5–5,6

Najmanjša zaslonka

f/22–38

Sestava objektiva

15 elementov v 11 skupinah (z 1 elementom iz ED-stekla in 1 elementom asferične leče)

Kot slike

76° - 15°20’
Najmanjša razdalja izostritve                                              0,45 m (v celotnem območju zooma)
Največje razmerje reprodukcije                                        1/5

Število ploščic diafragme

7 (zaobljene)

Velikost filtra/priključka

67 mm

Premer x dolžina

Približno 76 x 89 mm

Teža

Približno 420 g

Priložena oprema 67-mm zaskočni sprednji pokrovček objektiva LC-67, zadnji pokrovček objektiva LF-1, bajonetna zaslonka HB-32, mehka torbica za objektiv CL-1018

 

 

 

 

Povezava do proizvajalca



Copyright © 2024 Grafo d.o.o. | Piškotki