NIKON objektiv Z 85/1.8S

Od klasičnih posnetkov glave in ramen do okoljskih portretov: s tem 85-milimetrskim objektivom polnega formata za brezzrcalni sistem boste svoj motiv zajeli z dih jemajočo jasnostjo. Njegova napredna optična zmogljivost odpira nove možnosti za podrobnosti in odtenke, ki zasenčijo celo dosedanje objektive s fiksno goriščnico in zaslonko f/1,4.

 

Od intimnih prizorov do velikih dogodkov. Režirani ali spontani posnetki. Ta svetlobno močan 85-milimetrski portretni objektiv z zaslonko f/1,8 omogoča vrhunsko prilagodljivost. Nikonov široki bajonet Z zagotavlja neverjetne podrobnosti po celotnem kadru, tudi ko fotografirate z razpoložljivo svetlobo. Ostrenje je hitro in fotoaparat Nikon Z se lahko osredotoči na oko vašega motiva, pa naj bo sam ali zgolj obraz v množici.

 

Mehko ozadje je naravnega videza z gladkimi prehodi do robov kadra. Vaša središčna točka je vedno ostro upodobljena in svetli deli so upodobljeni kot nežne točke. Toni kože so naravni in ostrina od roba do roba je izjemna – tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko. Ker je najmanjša razdalja ostrenja zgolj 0,80 m, lahko nadzorujete kader – čisto od blizu do neskončnosti.

 

Posnemite videoposnetek z osupljivo majhno globinsko ostrino. Ne glede na to, ali gre za čustven bližnji posnetek ali nočni prizor z bogatim učinkom mehkega ozadja, ta 85-mm objektiv omogoča, da motive preprosto izpostavite. Skoraj neslišno samodejno ostrenje (AF) poskrbi, da do izraza pridejo tudi najtišji trenutki. Neslišen nastavni obroč omogoča premik izostritve s popolno natančnostjo. Dihanje izostritve je skoraj povsem odpravljeno.

 


Redna cena:939,00 €

Vrsta:

Nikonov bajonet Z

Format:

FX/35 mm

Goriščna razdalja:

85 mm

Najbolj odprta zaslonka:

f/1,8

Najmanj odprta zaslonka:

f/16

Zgradba objektiva:

12 leč v 8 skupinah (z 2 lečama iz ED-stekla in lečami z nanokristalno prevleko)

Kot zajema:

Format FX: 28° 30', format DX: 18° 50'

Sistem ostrenja:

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja:

0,8 m od goriščne ravnine

Število lamel zaslonke:

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Premaz:

Nanokristalna prevleka

Velikost navoja za filter:

67 mm (P = 0,75 mm)

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv):

Pribl. 75 mm (največji premer) x 99 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata)

Teža:

Približno 470 g

Ostrenje:

Samodejni način, ročni način

Priložena dodatna oprema:

67-milimetrski sprednji zaskočni pokrovček objektiva LC-67B, zadnji pokrovček objektiva LF-N1, bajonetna sončna zaslonka HB-91, torbica za objektiv CL-C1



Copyright © 2024 Grafo d.o.o. | Piškotki