Uporabnik
Geslo
Prijava

Dobrodošli v Pikto!

Smo B2B trgovina za prodajo fotografske opreme.

Iskanje

NIKON objektiv Z 14-24/2.8S

Objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S svetlobno močan objektiv polnega formata za brezzrcalne fotoaparate pravi profesionalec. Ta neverjetno lahek 14–24-milimetrski zoom objektiv je vsestransko ustvarjalno orodje. Široki bajonet Z in konstantna zaslonka f/2.8 omogočata navdušujoče rezultate, primerljive celo z objektivi s fiksno goriščno razdaljo. Ostrenje je hitro, gladko in neslišno, parametre fotografiranja pa lahko upravljate neposredno na objektivu. Široki pogledi. Interierji, ki opredeljujejo prizorišče. Od ultraširokih kompozicij do vzpostavnih kadrov, ki ustvarjajo pravi občutek za kraj. Izkoristite izjemno ostrino, podrobnosti in barve ne glede na to, ali fotografirate ali snemate filme. Za točkovne vire svetlobe, kot so zvezde ali luči v mestnih krajinah, ni več potrebno dolgotrajno urejanje v postprodukciji. Izjemna optična zmogljivost in ločljivost zagotavljata, da so drobne podrobnosti okoli virov svetlobe verno reproducirane po celotnem kadru. Izjemna jasnost po celotnem kadru. Pojemanje svetlobe ob robu je učinkovito nadzorovano tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko. Nikonova nanokristalna prevleka in prevleka ARNEO močno zmanjšata podvojene vire svetlobe in notranji odboj tudi pri osvetlitvi od zadaj. Ta brezzrcalni objektiv je pravi garač, pripravljen tudi na najbolj zahtevne lokacije. Temeljito tesnjenje okoli vseh premičnih delov ohišja objektiva poskrbi za zaščito pred vdorom prahu in vlage. Nastavek iz aluminijeve zlitine zmanjšuje težo in izboljšuje vzdržljivost.

Redna cena:2.799,00 €

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

14–24 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/2,8

Najmanj odprta zaslonka

f/22

Zgradba objektiva 16 elementov v 11 skupinah (s 4 lečami iz ED-stekla, 3 asferičnimi lečami, lečami z nanokristalno prevleko in prevleko ARNEO ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)
Kot zajema Format FX: 114° do 84°, format DX: 90° do 61°
Lestvica goriščne razdalje
Skala v milimetrih (14, 15, 16, 18, 20, 24)
Sistem ostrenja Sistem notranjega ostrenja
Najmanjša razdalja ostrenja
0,28 m od goriščne ravnine pri vseh položajih zooma
Največje razmerje reprodukcije 0,13 x (goriščna razdalja 24 mm)
Število lamel zaslonke
9 (zaobljena odprtina zaslonke)
Razpon zaslonke f/2,8 do 22
Premaz Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka, prevleka ARNEO
Velikost navoja za filter
82 mm (P = 0,75 mm)
Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)
Največji premer približno 88,5 mm x 124,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata do konca objektiva)
Teža Približno 650 g
Samodejno ostrenje Da
Sistem notranjega ostrenja Da
Ostrenje Samodejni način, ročni način
Priložena dodatna oprema Pokrovček objektiva LC-Z1424 (sprednji pokrovček), pokrovček objektiva LC-K104 (sprednji pokrovček), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji pokrovček), sončna zaslonka HB-96, sončna zaslonka HB-97, torbica za objektiv CL-C2

 

 

Povezava do proizvajalca



Copyright © 2024 Grafo d.o.o. | Piškotki