Uporabnik
Geslo
Prijava

Dobrodošli v Pikto!

Smo B2B trgovina za prodajo fotografske opreme.

Iskanje

NIKON objektiv Z 17-28/2.8S

Zajemite vse z lahkim ultraširokokotnim zoom objektivom, ki gre z vami povsod. Odličen za bližnje posnetke. Sijajen pri razpoložljivi svetlobi. Z objektivom NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 so zanimive kompozicije in drzne perspektive povsem na dosegu roke. Ta ultraširokokotni zoom objektiv je nujen za potovanja, dogodke in ustvarjalno pripovedovanje zgodb – od epskih razgledov do bližinskih posnetkov, ki zapolnijo cel kader. Z razponom goriščne razdalje od 17 do 28 mm in kratko razdaljo ostrenja lahko posnamete širokokotne posnetke, ki zajamejo celotno pokrajino, ali pa se poigrate z občutkom velikosti in pretiravate s perspektivami. Poleg tega lahko videoposnetki posrkajo gledalce v dogajanje.

 

 

Od pokrajin do urbanih krajin. Od širnega neba do uličnih prizorov. Od arhitekture do notranjih prostorov. Gladko zumirajte od dramatičnih 17 mm do vseobsegajočih 24 mm ali klasičnih 28 mm – in z lahkoto kadrirajte posnetke. Izberite širok kot za skupinski posnetek ali pa se približajte in kader zapolnite z zanimivimi podrobnostmi vsega, kar pritegne vaš pogled. Ta zoom objektiv se ponaša z najmanjšo razdaljo ostrenja zgolj 0,19 m za ostre in jasne rezultate na kratkih razdaljah. Očarajte s temeljnimi posnetki. Pri fotografiranju v tesnih prostorih ustvarite občutek prostornosti. Učinek spreminjanja kota zajema med ostrenjem je odpravljen, zato lahko gladko prilagajate ostrino in ohranite želeni kader, tihi AF pa je neslišen.

 

 

Z objektivom NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 lahko fotografirate z najbolj odprto zaslonko in motiv izpostavite na mehko zamegljenem ozadju. Ali pa zaprite zaslonko in ujemite podrobne širokokotne prizore, ki so ostri od spredaj do zadaj. Izjemna ostrina in manj popačenja tudi pri fotografiranju najbolj dramatičnih ultraširokokotnih perspektiv. Stalna svetlobna moč f/2,8 je odlična za fotografiranje pri razpoložljivi svetlobi ali ustvarjalno delo s časi zaklopa in globinsko ostrino. Omogoča tudi fotografiranje z dramatičnim selektivnim ostrenjem pri vsaki goriščni razdalji. Pri fotografiranju s široko odprto zaslonko je zagotovljeno čudovito mehko ozadje. Objektiv upodobi svetlobo zunaj gorišča kot velike mehke krogle za sanjska ozadja. Ali fotografirate od blizu? Mehka ozadja so čudovito poudarjena. Naj gre za pozirane posnetke ali nepričakovane priložnosti – NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 vam bo pomagal ujeti osupljive posnetke v vsakršnih okoliščinah. Širok obroč za zoom lahko preprosto upravljate, ko oko približate iskalu, nastavni obroč pa lahko prilagodite svojemu načinu fotografiranja.

Redna cena:1.349,00 €

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX

Goriščna razdalja

17–28 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/2,8

Najmanj odprta zaslonka

f/22

Sestava objektiva 13 leč v 11 skupinah (vključno z 2 lečama iz ED-stekla, 1 lečo iz Super ED-stekla in 3 asferičnimi lečami)
Kot zajema Format FX: 104°–75°, format DX: 79°–53°
Lestvica goriščne razdalje
Skala v milimetrih (17, 20, 24, 28)
Sistem ostrenja Sistem notranjega ostrenja
Najmanjša razdalja ostrenja
17 mm položaj zooma: 0,19 m; 20 mm položaj zooma: 0,23 m; 24 mm položaj zooma: 0,26 m; 28 mm položaj zooma: 0,26 m (merjeno od goriščne ravnine)
Največje razmerje reprodukcije 0,19-krat
Število lamel zaslonke
9 (zaobljena odprtina zaslonke)
Razpon zaslonke f/2,8–22
Velikost navoja za filter
67 mm (P = 0,75 mm)
Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)
67 mm (P = 0,75 mm)
Teža Približno 450 g
Samodejno ostrenje Da
Notranje ostrenje Da
Ostrenje Samodejni način, ročni način
Priložena dodatna oprema Pokrovček objektiva LC-67B (sprednji), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji), sončna zaslonka HB-107, torbica za objektiv CL-C1

 

Povezava do proizvajalca



Copyright © 2024 Grafo d.o.o. | Piškotki